Wednesday, July 1, 2009

cara nk mekap emo!


semalam 29 jun isnin. aku ina noja dan min(layan u tube je) buat keje gile...

lps mkn kat dining mahsuri, kitorang naik bilik min utk amik bj yg kami basuh pakai mesin, ye pakai mesin di blok mahsuri sbb tanak rugi duit syiling. jd 1 mesin share 4 org pny bj!
kitorang ingt nk dtg utk amik bj je.pastu lepak jap. eh lupe zati ade. maaf lmbt sbut name sbb 2% participation sbb tolong gelak je.hahaa..(ha mcm tu)

haa....tetibe tah cmne lupe, ina dgn noja main la dgn rmbut aku. dgn menggunakan mooose (xreti eja) ala yg spray2 rmbut yg extra hard pny. mule2 nk main2, ckp 'ina, nk rmbut mcm "There's something bout Mary" ' pastu diorg pun mule lah mengerjakan rmbut aku. pastu xjd sbb lembik. maaf la rmbut xberkualiti. ehehe..

pastu mereka trus buat rmbut yg belakang lak.rosakkan rmbut dgn mnjadikan rmbut aku pada mulanya seperti hippies xmandi 8 bln, dan akhirnya jd emo yg mcm cina jinjang slalu stylekn rmbut mereka g times square atau sg wang. ok tanak la racist..jepun ah! haha



ini lah hasilnya selepas rmbut dirombak menggunakan jari2 syaitan mereka. gmbr ini besa la plak. min dan zati bertindak sbg pemerhati sahaja. gmbr seterusnya akn bersaiz lebih kecik sbb sgt memalukan.



ini dari pndangan sisi. disini kalau ulat2 charlie kat lampu nk tumpang dan buat rumah pun tape. buat lah sarang dan branak byk2 gigit leher ezwa dan kaki ina kasi berkudissssss!!!

skrg nk terangkan barang2 yg digunakan utk buat rmbut dan mekap cmni.

  1. utk rmbut guna jari tanpa sikat
  2. kekuatan tgn utk mengusutkan rmbut sgt penting disini
  3. moose utk spray kat rmbut.pastikan extra hard!!!
  4. juga spray yg putih2 tu moose jugak kot ala2 mcm cream spray kat cake tu. utk rmbut dpn

utk mekap
  1. sumenye tajaan noja! sbb kami di bilik beliau
  2. pp disapu blusher dr elianto kale pink juga dihidung dan dagu
  3. mate sgt penting. menggunakan liquid eye liner elianto (maaf noja kalau menipu)
  4. eyeliner hitam utk bwh mate
  5. dan eyeliner putih utk bwh pd bulu mate tu.. tatau lah name.
  6. tepi mate juga ade lebihan seperti amy winehouse gune kale luna
  7. air mate hitam konon2 nangis menggunakan eyeliner noja
  8. dagu juga direka lekuk menggunakan jugak eyeliner hitam spy nmpk impak Michael Jackson ( Al-Fatihah)
  9. bulu mate dipakaikan mascara utk kesan lebih menarik
  10. bibir, noja xpunyai gincu kale hitam. dgn bijaknye noja meletakkan lip balm dia yg kilat2(tetibe lupe lak ape namenye) dan kalekan garisan bibir kale hitam gune eyeliner yg same utk mndapatkn bibir perokok tahap kritikal
itu lah bahan2 yg digunakan utk mekap emo. tumpullah eyeliner noja, keesokan harinye noja g klas pkai arang sapu kat mate. rmbut tu mmg keras dan thn berjam2. tp utk rmbut yg mcm aku, jgn risau, gune jari pun bole! haha.. pokoknye emo ini base nye adalah kale itam kerana hitam itu kemas, hitam itu menawan, hitam itu aku. rain yg kate. lps bwt rmbut ni leh la syampu pkai Clear.

lepas balik bilik, sikat2 rmbut yg kusut. byk jugak yg gugur. terasa diri leukimia.


ni la noja yg sebuk nk repair rmbut aku. repair ke gonyoh rmbut aku ha??! dan aku yg sebuk nk amik gmbr sndri. gmbr ina min dan zati xdpt ltak kat sini sbb mereka xpkai jilbab dan purdah mereka. mereka bogel mase sesi fotografi ini diambil. harap maaf atas segala keSULITan.

ini lah gmbr lps disikat dan muke ditonyoh dgn berus sabut dan pencuci SAFI mentimun. masih keras dibhgn remos tu. ok time kasih!


9 comments:

hani ali said...

anne,pasni bole la brjalan2 dgn bermekap spt di atas.pasti mnarik prhatian gay2 di sepanjang jalan.meletop nyah!hahhahaha

Anne Nazeeha said...

ahaha..tade hal pny hani! jom la same2! nnti anne bwtkn tudung hani pacak2 eh! gay ske cmni eh? ohhh hani gay jugak

rapturous said...

muke hantu keling kene sambar petir.. hahaha..*tipu2..
weh, statement!! kaki kngigit charlie lah weh.. berasap tlinga bc gosip kaki..

terror kan terror kan sy ngn noja buat kamu.. ngengengeh, tanpa kami,msti kamu xmasok mn2 page media massa... especially kosmo..

chantek puuunnn...

Nizam "Kowreck" Corleone said...

pergh seram giler tgk muker anne......
klu zam nmpk muker anne mcm tu tgh mlm....
zam dh tpekik mcm pompuan......
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
mcm 2 .......

ZHARIF BADRUL said...

setuju dengan nizam
serius seram owh...
tapi dah bertukar charming balik di akhir entri blog tersebut huhu

*bila nak tunjuk cara mekap puteri gunung jerai?

Look Who's Talking...Mean! said...

anne..kite kuar jln2 kt CS cm nie nk?!
mesti best!!
hahaha..
wlaupn cntibution sy x bnyk..
tp sy tahu awk amik inspirasi rmbut emo tu slps tgk hair wire st kn?!
hahahahaah..

Anne Nazeeha said...

ina : hamboi222!!! kau promot kosmo aku ke ape ni? haha

nizam : tapi sebnrnye anne comel je kn g klas? hahaa! nizam trpakse kate ye!

zarif : haha..ouh jahat ye! puteri gunung jerai? xlayak nk mekap cntik cmtu. nnti rmai jeles. haha.. nnti org ingt puteri bunian plak.haha over lak.

min : sy xkesa jln cmni g CS min! sy rase nnti sume nk bg sy barang pcume tayah sy sebuk2 nk bargain.diorg takut sy cucuk pisau(nyonyoi)! hair wire min mmg inspirasi sy! adecabang astro tb3 8tv kn kn kn? haha..

HaPPy_MiroHu said...

ouih...dasyat gler make up..hani pun xberani nak make up mcm tu..hehe..But, seronok gak tgk the other side of u..teringat kat johny depp dalam citer secret window..haha..

Anne Nazeeha said...

hani : cite tingkap rhsia? ehehe....
ala ni main2 je hani, bkn other side of me.hahaa