Friday, July 3, 2009

masuk paper KOSMO??!!

hmm... malu la plak. eceyh menggelabah la plak kn.
bkn blagak tau. saje je nk mcm publish kat blog. bkn ape. mcm saje.
tp tau cite dlm ni mmg memalukan! sgt! tp tak kesa.

ha nk btau cite dlm kosmo ni sgt2 lah dia exegerate.
sgt2 tipu aku botak separuh ok!
baik la KOSMO ni btau yg kpale aku digiling mesin kn.aadoi.
sikit je ok. 3 jahitan je ok. xbotak xcacat.
minda masih sihat. masih ingt name sendiri.


camne leh masuk KOSMO?

time ni lps abes SPM. kire 18 thn ah.
ade lesen kn.ape lg merendek la.
tp malu lak nk ckp. g metropoint je pun.sejengkal je dr umah.


g dgn anis kushwin dgn aku la.
np ili tade? oh dia tade time ni sbb dia kua dgn kwn2 skola rendah die.
kalau dia ade, mesti KOSMO ltak dia front page. xbole xbole!! hahah

k time tu kami main boling 3 orang. datang ler abg kosmo (photoghrapher) dan kak suhana (journalist).
ni perbualan diorg pada aku
abg : kami dr kosmo, akak tu bminat nk ltak adik dlm ruangan asam garam nk x?
aku : oh asam garam! (konon2 phm tp dlm otak tgh pk yg kat tb tu asam garam
gak.time tu xpnah tau dan xpnah bc kosmo
abg: kalau bole, akak tu nk tny soalan sket.
aku: tanak lah.
abg: dik rugi lah, bkn sumeorg dpt. lgpun nnti satu Malaysia bc dik.
aku: (tanpa pk pnjg sbb pk sume bc) ha ok lah kalau cmtu

dgn pantas(ye ke pantas,padahal tpakse) abg tu krishik2 gmbr aku.mcm2 pose bodoh la aku buat. sume pun abg tu nk komen. tendang kang.


pastu akak tu pun amik la no tepon dan email. (kesian akak ni asek2 cal aku,tp aku xangkat sbb mls nk jwb)

tp pada mase yg same, abg tu nk buat satu ruangan pasal boling kat metropoint tu sbb tmpt tu br lg. jd anis dan kushwin jd model utk ruangan boling. tp gmbr anis je yg publish kat paper. hari yg lain drpd aku.
adoi hai...letih taip kat yahoo search cr artikel pasal boling metropoint xjumpe.sory seh.
dpt diri sndri je sbb ingt tarikh keramat. haha.


ok bawah ni lah asam garam aku cakap tu. jgn byk komen ye.bc aje.


VARIA

WAN FOBIA TENGOK KIPAS




RAUT wajahnya tampak manis malah dengan kata-kata yang lembut dan manja boleh memikat hati sesiapa sahaja yang mendampinginya.

Namun di sebalik penampilan yang ceria, gadis yang dilahirkan di Michigan, Amerika Syarikat ini, Wan Nazeeha Wan Ishak, 18, mempunyai memori pahit ekoran kenakalan semasa kecil.

Gadis yang manja dipanggil Wan ini memberitahu amat fobia melihat kipas berpusing laju kerana dia pasti teringat kisah silam bersama adiknya.


WAN NAZEEHA


Pada waktu itu, dia ingin mengambil wang dalam tabung yang diletak atas almari tetapi tidak sedar kipas berpusing laju.

"Kepala saya terkena bilah kipas sampai ia terhenti dan saya pula hampir pitam.

"Pada masa itu juga adik menjerit mengatakan kepala saya banyak mengalirkan darah," katanya yang merupakan anak ketiga dari empat adik beradik ini dan gemar bermain boling.

Sebaik melihat lambakan darah, Wan menjerit dan menangis ketakutan sehingga menyebabkan ayahnya terdengar lalu membawanya ke klinik.

"Kepala saya dicukur dan dijahit. Sepanjang tempoh itu saya memakai topi bagi menutup sebahagian kepala yang botak," jelasnya.

Ekoran dari kejadian tersebut, Wan tidak berani lagi mengambil wang dari tabung tanpa pengetahuan ibu dan bapanya.

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Convent Kajang itu bercita-cita menjadi usahawan selain pemain piano.

tipu tipu tipu! bkn pncuri lah! saje nk main duit dr negara2 lain.adoi je.
usahawan? tu b4 dpt tawaran upu
wan? tu pnggilan dr skola lg
botak? tipu sama skali


kalau xpercaya leh la g Kosmo online g arkib berita cr 11 februari 2008

9 comments:

rapturous said...

oho.. ape ni... promote newspaper bab muke die kat d whole one page..
anne.. bkk a readers digest.. kat situ pun ade gak gambar sy.. tp slalunye masuh the edge lah.. tp kdg2 keluar tv gak kat tom tom bak.. hurm, baru2 ni ade kat gedik santai...

hahaha.. cak cak, ade aku kesah??

p/s: x x.. sy x sakit hati.. hehehe... bergurau senda semata.

Macham Iz Punye said...

fuyooooo famous gilaaaa haha

Izz said...

kempen mari membaca akhbar kosmo :P

Look Who's Talking...Mean! said...

hahahaa..
bdk kepala kene kipas..
awak masuk kosmo yer??!
nk autograf!!

Anne Nazeeha said...

ina: hahaha dengki dengki dengki!!

iz: femes amos je

izzat: mari membaca!

min: meh sy otograf. kat telekung bole?

ik said...

hahaha... so wan awk botak ke dlu!! hahahahah..(statement jeles)
hahahhaha

Anne Nazeeha said...

babi ili! hahaha

ye saya botak dulu..

sbb dlu minat harith iskandar.

dia idola.jd sy cukur. lama2 nyesal.

tu pakai topi. kosmo kate sy curik duit.

dusta dusta dusta! i het kosmo!

shaye yg saiko said...

hahahaha!!!rumate ku femes..
tp aku ble plak??msok mjlh skola je..

Anne Nazeeha said...

fara : kau ni saiko benar! xpemes diam2 je.hahaha